Zangles aan huis

Zangles

Voor wie?

Veel mensen denken dat zangles bestemd is voor diegenen die van zichzelf al goed kunnen zingen. Maar ook een stem is een instrument dat beoefend kan worden, net zoals bijvoorbeeld een piano. Gezond en zuiver zingen valt te leren.
De zangles is daarom bestemd voor iedereen die graag beter wil leren zingen: beginners en gevorderden. Kennis van het notenschrift is niet noodzakelijk.

Locatie

De lessen worden gegeven bij de leerling thuis, in de omgeving van Breda en Tilburg.

Lessen

De zangles duurt in principe 30 minuten en wordt wekelijks gegeven. In de schoolvakanties zijn alle leerlingen vrij.

De lessen zijn gericht op het (verder) ontwikkelen van uw zangstem. Tijdens de zangles wordt aandacht besteed aan onder andere de ademhaling (ademsteun), het stemgebruik, de houding, klankkleur, tekstinterpretatie en zangtechniek.
Iedere stem is anders en vereist daarom een individuele aanpak. Doordat de lessen één op één worden gegeven (privéles), wordt altijd specifiek gewerkt aan de punten die op dat moment de meeste aandacht nodig hebben.
Door deze persoonsgerichte aanpak leert u tijdens de privélessen de verschillende mogelijkheden van uw stem (beter) te benutten. U krijgt tijdens de zanglessen heldere uitleg over de basistechniek, met daaraan gekoppeld leuke en bijpassende oefeningen.

Ook voor mensen met stemproblemen biedt zangles vaak soelaas. Heeft u last van keelpijn tijdens of na het zingen, of van kortstondige heesheid, dan kan een betere zangtechniek de oplossing bieden.

Maar natuurlijk is het vooral leuk om goed te leren zingen! En dat kan, met de juiste begeleiding.

Leerlingenpresentatie

Eén keer per jaar krijgen alle leerlingen de gelegenheid zich te presenteren tijdens de voorspeelavond. Deze leerlingenpresentatie wordt gehouden in Cultureel Centrum De Schakel in Gilze.
In het bijzijn van familie en vrienden mogen de leerlingen laten horen wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

Wat kost het?

Bent u benieuwd naar de tarieven, klik dan hier.

Informatie / aanmelden

Wilt u zichzelf of uw kind aanmelden als leerling, of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op.