Pianoles aan huis

Pianoles aan huis

Voor wie?

De pianoles is geschikt voor iedereen die zin heeft om muziek te maken, dus zowel voor beginners als (ver‑)gevorderden.
De lessen worden gegeven aan kinderen en volwassenen. Ook ouderen / gepensioneerden die kennis willen maken met musiceren, of graag verder willen gaan waar ze in het verleden zijn afgehaakt, zijn van harte welkom. Het leren noten lezen is een onderdeel van de pianomethode. Het is dus niet noodzakelijk dat u noten kunt lezen wanneer u start met de pianoles.

Locatie

De lessen worden gegeven bij de leerling thuis, in de omgeving van Gilze en Rijen, Tilburg (Reeshof), Breda, Hulten, Molenschot, Dorst, Ulvenhout, Goirle, Riel, Alphen, Chaam en Bavel. Het is noodzakelijk dat u beschikt over een (gestemde) piano.

Lessen

De pianoles duurt in principe 30 minuten en wordt wekelijks gegeven. In de schoolvakanties zijn alle leerlingen vrij.

Het plezier in pianospelen staat altijd voorop. Toch wordt er tijdens de lessen ook hard gewerkt. Veel aandacht wordt bijvoorbeeld besteed aan houding, harmonieleer, speeltechnieken en muziektheorie. Want om pianospelen leuk te blijven vinden, is een goede (klassieke) basis onmisbaar.

De insteek van de lessen is de auditieve pianomethode. Nieuwe stukken worden altijd eerst voorgespeeld. Daarna worden de beide partijen (linkerhand en rechterhand) rustig uitgelegd en gezamenlijk doorgespeeld. Na afloop van de les kan iedere leerling met zelfvertrouwen en plezier het stuk verder instuderen.

Het uitgangspunt van de lesmethode is dus niet: zoek maar eens uit hoe deze wirwar van noten klinkt. Maar wel: hoe ziet de muziek die u hoort (en speelt) er op papier uit? De leerling leert hierdoor goed te luisteren, en ontdekt letterlijk spelenderwijs de muzieknotaties.

Kinderen

De eerste kennismaking met het musiceren is voor kinderen een bijzonder moment. Een piano laat direct bij de eerste beroering een mooie klank horen, en uw kind zal al snel leren om een liedje te spelen. Dit stimuleert om enthousiast aan de slag te gaan. Omdat de lessen aan huis worden gegeven, bespaart u reistijd en kan uw kind in een vertrouwde omgeving de wereld van de muziek ontdekken.

Het voornaamste is dat uw kind met plezier bezig is met muziek (maken). De leerling staat daarom altijd centraal. Uw kind bepaalt in principe zelf het tempo, en vanaf een bepaald niveau kan hij / zij meebeslissen over de stukken en de genres die worden gespeeld.

Om plezier te houden in het pianospelen, is het ook bij kinderen belangrijk om te beginnen met een degelijke, klassieke basis. Daarvoor worden de lesmethode en de boeken van ‘Alfred’s Basic Piano Library’ gebruikt. Aan de hand van deze methode leert uw kind noten lezen, en maakt hij / zij kennis met de grondbeginselen van de algemene muziekleer. Zo wordt tijdens de lessen onder andere aandacht besteed aan vingerzetting, tellen en het leren kennen van muziektermen.

Voorspeelavond

Eén keer per jaar krijgen alle leerlingen de gelegenheid zich te presenteren tijdens de voorspeelavond. Deze leerlingenpresentatie wordt gehouden in Cultureel Centrum De Schakel in Gilze.
In het bijzijn van familie en vrienden mogen de leerlingen, gezeten achter een vleugel, laten horen wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

Wat kost het?

Bent u benieuwd naar de tarieven, klik dan hier.

Informatie / aanmelden

Wilt u zichzelf of uw kind aanmelden als leerling, of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op.